Likier jajeczny Advocaat, produkowany przez Śląską Wytwórnię Wódek Gatunkowych Polmos
w Bielsku – Białej, został wyróżniony w prestiżowym konkursie „Złoty Paragon”, organizowanym przez miesięcznik Hurt & Detal.
Do rywalizacji w konkursie „Złoty Paragon”, stanęło ponad 350 produktów w 51 kategoriach. Głosy, na najlepsze ich zdaniem produkty, oddawali czytelnicy magazynu, za pomocą specjalnych ankiet. Wśród wyróżnionych, w kategorii „Gin, whisky, koniak, brandy, rum, likier” znalazł się likier jajeczny Advocaat, produkowany przez Śląską Wytwórnię Wódek Gatunkowych Polmos W Bielsku – Białej.
Advocaat to likier z wieloletnią historią i tradycją. W jego skład wchodzą: specjalnie selekcjonowane żółtka jaj kurzych, destylat winny pochodzący z destylacji przefermentowanego moszczu winogron, leżakowany w kadziach dębowych, cukier i laski wanilii, importowane aż z Madagaskaru. Trunek jest utrwalany w procesie homogenizacji. Nie zawiera emulgatorów ani substancji utrwalających, a jego wyjątkowy kolor pochodzi od użytych, świeżych żółtek jaj kurzych.
Advocaat z Bielska- Białej od lat jest niewątpliwym liderem rynkowym w swojej kategorii, którego kupuje 1/3 konsumentów spośród kupujących kremy i likiery. Jest stale obecny w ponad połowie sklepów handlujących alkoholem. Utrzymywany przez producenta od wielu lat certyfikat ISO 9001 oraz wprowadzony system kontrolowania jakość HACCP jest gwarancją jakości trunku.
Advocaat spożywany jest także na ciepło lub jako dodatek do lodów, czy tez kawy. Jednak jego zastosowania są bardzo różnorodne, doskonale sprawdza się jako składnik drinków, którymi nie pogardzi największy nawet smakosz.
Komentarze (0)