Allegro wprowadza zmiany dla sprzedających. Będzie mniej spamu

03.06.2019 Internet

Popularny portal sprzedażowy Allegro wprowadza zmiany dla sprzedających, i to nie tylko dla sklepów. Od teraz, gdy aukcja dobiegnie końca, a przedmiot się nie sprzeda, Allegro nie wyśle maila. Koniec z nadmierną liczbą spamu.

Allegro wprowadza zmiany dla sprzedających. Będzie mniej spamu

Koniec z powiadomieniem „Twoja oferta trwa dalej”. Od 4 czerwca Allegro przestanie wysyłać maile o tej treści, gdy aukcja dobiegnie końca. Niektóre aukcje będą kontynuowane automatycznie, a kontrolę nad tym możesz sprawować, wchodząc w zakładkę „Moje oferty”. Tam też dowiesz się, kiedy zostaną pobrane opłaty w ofercie. Detale można sprawdzić, klikając w zakładkę „Szczegóły”.

Allegro w ten sposób chce ograniczyć liczbę powiadomień, a informacje o rozproszonych ofertach nie będą rozproszone.

Od początku maja zmieniła się także wysokość prowizji w kategoriach meble, odzież i akcesoria GSM. Przedstawiciele serwisu sprzedażowego dodają, że sprzedaż droższych towarów w tych kategoriach będzie bardziej opłacalna, a korzyści mają czerpać zarówno sprzedający, jak i kupujący.

Zarząd Allegro przekonuje, że współpraca z nimi daje sklepom internetowym i firmom największe możliwości na zwiększenie obrotów. Ze statystyk wynika, że firmy wystawiające na aukcjach Allegro swoje przedmioty, osiągają coraz większe obroty. Ostatnio głośno było o rekordziście, który w 19 dni na aukcjach zarobił ponad milion złotych.

Drogi Czytelniku!

W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi oraz materiały redakcyjne. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowywanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.

Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększymy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz wycofać w każdej chwili.

Wyrażenie powyższych zgód jest dobrowolne i możesz je w dowolnym momencie wycofać (na podstronie z ustawieniami prywatności), odznaczając wybraną zgodę i klikając przycisk "nie zgadzam się", z tym, że wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody, przed jej wycofaniem.