W Warszawie 'Polski Cukier' po 6 zł, a w Portugalii...

Opublikowany 2011-03-25 20:27:50

rudzik94
2314
Jak się okazuje, cukier wyprodukowany w Polsce i przewieziony do Portugalii (a konkretniej - do Bragi) kosztuje 79 eurocentów. W przeliczeniu na nasze, kilogram kosztowałby ok. 3,15 zł. Czy aby na pewno wysokie ceny 'słodkiego kryształu' to wina Unii Europejskiej?

Komentarze (5)


Drogi Czytelniku!

W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi oraz materiały redakcyjne. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowywanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.

Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększymy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz wycofać w każdej chwili.

Wyrażenie powyższych zgód jest dobrowolne i możesz je w dowolnym momencie wycofać (na podstronie z ustawieniami prywatności), odznaczając wybraną zgodę i klikając przycisk "nie zgadzam się", z tym, że wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody, przed jej wycofaniem.